ВПЛИВ СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНИХ ВІДНОСИН У РОСІЙСЬКІЙ ІМПЕРІЇ НА ДІЯЛЬНІСТЬ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ ПІВДНЯ ТА СХОДУ УКРАЇНИ У 1914–1916 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано вплив соціально-політичних відносин у Російської імперії на діяльність промислових підприємств Півдня і Сходу Україні у 1914–1916 рр. Висвітлено конфлікт між дворянством та буржуазією, яка володіла економічною владою, але не мала шансів отримати політичну владу, внаслідок чого різко загострилися соціально-політичні відносини у суспільстві Російської імперії, каталізатором чого стала Перша світова війна. Стверджується, що саме цей конфлікт втягнув у свою орбіту численні революційні рухи та течії, будучи водночас і джерелом їх пожвавлення.