ПОЛІТИКО-ДИПЛОМАТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ УРЯДІВ УНР НА БАЛКАНАХ НА ПРИКЛАДІ ВІДНОСИН З БОЛГАРСЬКИМ ЦАРСТВОМ (1918-1920 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті йдеться про розвиток політико-дипломатичних відносин між урядами Української Народної Республік і Болгарії в період з грудня 1918 по грудень 1920 років. Характеризується становище українського посольства в Болгарії, його фінансово-матеріальне і кадрове забезпечення. Аналізується внутрішньополітична ситуація в Болгарії та військово-політичне становище на міжнародній арені в означений період, а також їх вплив на українсько-болгарські міждержавні зв’язки, насамперед у дипломатичній та культурно-інформаційній сферах. Автором робиться спроба показати значення цих відносин для зміцнення молодої Української державності та подальшого утвердження України на світовій політичній арені.