РОЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПОЛІТИЧНОЇ ЕМІГРАЦІЇ У РОЗВИТКУ ОСВІТИ НА ЗАКАРПАТТІ 1919-1939 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається становлення та розвиток освіти на Закарпатті в чехословацький період. Велику роль у розвитку шкільництва на Закарпатті зіграли саме українські емігранти. Вони орієнтували місцеве населення, особливо молодь, на зв’язок з українською культурою, пропагували ідеї історичної належності краю до України, створювали українські школи, видавали навчальну та популярну художню літературу українською мовою.