РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ СІЛЬСЬКИМ ГОСПОДАРСТВОМ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ (1965–1985 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються проблемні питання розвитку системи управління сільським господарством у Волинській області в 1965–1985 рр. В середині 1960-х рр. назріла потреба реформування агропромислового комплексу. Основним напрямком розвитку сільського господарства, підвищення його ефективності стало створення вузькоспеціалізованих міжгосподарських підприємств по виробництву продукції, управління промисловістю за галузевим принципом, важливим соціальним кроком було запровадження щомісячної гарантованої грошової оплати праці робітникам. Серед пріоритетних завдань розвитку галузі відзначались збільшення потужностей та механізація виробництва, покращення технологічних процесів, підготовка кваліфікованих кадрів, будівництво нових сільськогосподарських об’єктів.