ВНУТРІШНЬОПОЛІТИЧНІ ПРОЦЕСИ В ДЕРЖАВІ ХОРЕЗМШАХІВ НАПЕРЕДОДНІ МОНГОЛЬСЬКОГО ВТОРГНЕННЯ, 1216-1218 рр. (за арабо-персидськими джерелами) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкриваються основні суспільно-політичні процеси та взаємовідносини правлячих еліт Держави Хорезмшахів в період 1216-1218 рр., напередодні монгольського вторгнення на чолі з Чингізханом до Середньої Азії. Наголошується на особливостях і причинах реформ хорезмшаха Мухамеда ІІ та його складних відносинах з поліетнічною правлячою елітою. Висвітлюється специфіка відображення вищезгаданих процесів у середньовічних арабо-персидських джерелах.