ВИСВІТЛЕННЯ ЛІСАБОНСЬКОГО ЦАРЕВБИВСТВА 1908 р. НА СТОРІНКАХ ПЕРІОДИЧНИХ ВИДАНЬ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті автором на основі матеріалів періодичних видань Російської імперії, розглядається одне з найбільш відомих та резонансних вбивств монарших осіб початку ХХ ст., а саме лісабонське царевбивство. Автор робить акцент на аналізі подій, які тією чи іншою мірою мали відношення до вбивства. Робиться узагальнення стосовно можливих причин та винуватців, на яких вказувала тогочасна преса.