ПЕРЦЕПЦІЯ ЧАСУ ПОЛЬСЬКИМ СУСПІЛЬСТВОМ В УМОВАХ НАЦИСТСЬКОЇ ОКУПАЦІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається проблема сприйняття часу суспільством у переломні періоди історії країни. Об’єктом міждисциплінарного дослідження є польське суспільство в період Другої світової війни. Автор, використовуючи як джерельну основу студій особові документи поляків, відстежує процес формування поведінкових норм, вироблення практики життя в анормальних обставинах. Спираючись на напрацювання соціальних психологів та історичних антропологів, автор наголошує на важливості врахування темпоральної складової у дослідженні історичних подій та процесів.