ПРОБЛЕМА ВИЗНАЧЕННЯ СХІДНОГО КОРДОНУ ПОЛЬЩІ В “ІНКОРПОРАЦІЙНІЙ” КОНЦЕПЦІЇ РОМАНА ДМОВСЬКОГО (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті автор дає коротку характеристику “інкорпораційній” концепції відродження польської державності, автором якої був відомий ідеолог польського націоналізму Роман Дмовський. Простежені основні напрямки еволюції цієї доктрини та розкрита її роль в контексті розвитку польської політичної думки в першій половині ХХ ст. Аналізуються політичні погляди Р. Дмовського та його бачення перспектив вирішення проблем із визначенням східних кордонів Польщі.