ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИЙ НАПРЯМ АДМІНІСТРАЦІЇ Б. ОБАМИ НА СПІВРОБІТНИЦТВО З КРАЇНАМИ ПІВДЕННО-СХІДНОЇ АЗІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена аналізу розвитку основних напрямків та факторів політики адміністрації Б. Обами в країнах Південно-Східної Азії. Акцентується увага на тому, що нова політика президента США відрізняється від зовнішньополітичного курсу його попередників та займає значне місце у геостратегічних інтересах країни. Досліджуються питання специфіки економічних, політичних, військових відносини США з країнами Південно-Східної Азії, що полягають у зіткненні інтересів США і Китаю у Азійсько-Тихоокеанському регіоні.