УКРАЇНСЬКА НАЦІОНАЛІСТИЧНА ПРОБЛЕМАТИКА У ТВОРЧІЙ СПАДЩИНІ ЗІНОВІЯ КРАСІВСЬКОГО (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття знайомить із творчою спадщиною представника українського націоналізму: оунівця, повстанця, дисидента, правозахисника, поборника легалізації Української греко-католицької церкви; політв’язня, політика; літератора Зіновія Красівського (1929–1991). Вперше розкрито бачення філософських концепцій українського радикального націоналізму, історії поневолення українців, умов звільнення та становлення України, програми українського державотворення, тяглості і перспектив Української Революції та українського націоналістичного чину, висловлені З. Красівським у його поетичних та прозових творах.