НАЦІОНАЛЬНЕ ВІДРОДЖЕННЯ ТА САМООРГАНІЗАЦІЯ ПОЛЬСЬКОЇ МЕНШИНИ В НЕЗАЛЕЖНІЙ УКРАЇНІ: ІСТОРІОГРАФІЧНИЙ АСПЕКТ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена аналізу наукових напрацювань українських дослідників з питань сучасного національного ренесансу поляків України та налагодження процесу їхнього організованого гуртування. Фрагментарно окреслено процеси, що впливають на стан розробки проблеми. Виокремлено дослідження, в яких тематика розглядається почасти, й ті, що безпосередньо стосуються відродження та самоорганізації сучасної української полонії у спосіб заснування культурних товариств. Висвітлено загальні тенденції робіт, наголошено на одиничних дослідженнях.