НАУКОВІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ ТОВАРИСТВА ТА ЇХ РОЛЬ У ПОШИРЕННІ ЗНАНЬ ПРО СІВОЗМІНИ В ЗЕМЛЕРОБСТВІ УКРАЇНИ (ДРУГА ПОЛОВИНА ХІХ – ПОЧАТОК ХХ ст.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проаналізовано діяльність наукових сільськогосподарських товариств України в розробленні теоретичних основ вітчизняних сівозмін та їхнього практичного застосування шляхом поширення і популяризації землеробських знань серед населення. Зусиллями наукових сільськогосподарських товариств здійснено пошук раціональних заходів для зростання культури ведення землеробства шляхом публікації спеціальних видань і організації дослідних полів та станцій, що сприяло впровадженню раціональних плодозмінних сівозмін у господарствах різних природно-економічних умовах.