СТАНОВЛЕННЯ ТА РОЗВИТОК ХАРКІВСЬКОГО МЕДИЧНОГО ТОВАРИСТВА У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХІХ - ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано основні засади становлення і розвитку наукового медичного товариства у м. Харкові, висвітлено просвітницьку діяльність наукової інтелігенції Харківського медичного товариства. Також аналізуються основні напрями роботи медичного товариства, які активно розвивались на Україні в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Висвітлено наукову діяльність товариства, зокрема, спектр медичних досліджень та їх висвітлення в періодичних виданнях, окреслено внесок науковців у популяризацію медичних наук.