ГРОМАДСЬКА, ПЕДАГОГІЧНА ТА РЕДАКЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПРОФЕСОРА М. І. КОТОВА (1896-1978) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена висвітленню громадської, педагогічної та редакційної діяльність професора М.І. Котова у 20–70-х рр. ХХ ст. Розглядаються маловідомі широкому загалу сторінки життя та діяльності видатного українського вченого-ботаніка. Систематизовано редакційну діяльність М.І. Котова у наукових виданнях СРСР. Охарактеризовано громадську діяльність вченого, його участь у різних наукових товариствах. Вказано значення ідей вченого під час виховання низки нових науковців, а також розвиток і впровадження ними цих ідей у власних дослідженнях.