ВНЕСОК М.С. ФІЛОНЕНКА В УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ОРГАНІЗАЦІЇ РУХУ ПОЇЗДІВ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюється внесок визначного інженера залізничника М.С. Філоненка у становлення та розвиток організації експлуатаційної роботи залізниць Росії кінця ХIХ ст. Під час відрядження у США Філоненко М.С. ознайомився з системою руху на американських залізницях. Свої узагальнені спостереження він виклав у праці “Служба руху на Пенсільванських залізницях”. На сьогоднішній день стаття надзвичайно актуальна в сучасних умовах організації експлуатаційної роботи на Українських залізницях.