ОСОБЛИВОСТІ ВИГОТОВЛЕННЯ ПРОДУКЦІЇ ТРАКТОРОБУДУВАННЯ НА ДЕРЖАВНОМУ ХАРКІВСЬКОМУ ПАРОВОЗОБУДІВНОМУ ЗАВОДІ ім. КОМІНТЕРНУ (1923-1924 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена аналізу періоду другого операційного року виготовлення продукції тракторобудування на Державному Харківському паровозобудівному заводі імені Комінтерну (починаючи від конструювання двигуна та до моменту випуску першого трактора). Описуються особливості конструкторського шляху нового двигуна і трактора, подано інформацію стосовно фінансування переорієнтації заводу на тракторобудування. Проводиться аналіз виконаної модернізації конструкції трактора з метою порівняння його з німецьким прототипом.