ДІЯЛЬНІСТЬ ДЕРЖАВНОЇ АРХІВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ ТА НАУКОВИХ ІНСТИТУЦІЙ У СФЕРІ РЕСТИТУЦІЇ І ПОВЕРНЕННЯ АРХІВНОЇ УКРАЇНІКИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається реалізація державної політики України щодо повернення архівної україніки внаслідок співпраці Державної архівної служби України та державних академічних установ. Подається огляд поступового процесу створення та формування нормативної, теоретичної та методичної бази, а також налагодження міжнародного співробітництва для виявлення, обліку та повернення архівної україніки. Зазначається, що історичне значення та науковий потенціал вивчення архівної україніки стали причиною виокремлення її в окремий науковий напрям.