СТАНОВЛЕННЯ ГЕРОНТОЛОГІЇ В УКРАЇНІ У ХХ СТОЛІТТІ: ВНЕСОК АКАДЕМІКА В.В. ФРОЛЬКІСА (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкриваються основні аспекти становлення геронтологічної науки в Україні, висвітлюється внесок учених в її розвиток. Розглядаються організаційна та науково-дослідна робота відомого українського вченого-геронтолога В.В. Фролькіса впродовж 1960-1990-х рр. ХХ століття в Інституті геронтології та експериментальної патології АМН СРСР. Проаналізовано основні напрями наукових досліджень, присвячених фундаментальним механізмам старіння та взаємозв’язок цього процесу з розвитком вікової патології, які відіграли суттєвий вплив на розвиток сучасної геронтології.