РОЛЬ РОСІЙСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ У ЖИТТІ БУРЖУАЗІЇ ТА СЕЛЯНСТВА ПІВДЕННОЇ УКРАЇНИ У КІНЦІ ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У даній статті розглядається позиція буржуазії і селянства Півдня України щодо ролі російської православної церкви в розвитку суспільних відносин наприкінці ХІХ – початку ХХ ст., Оскільки в цей період відбувається процес модернізації суспільства, а ці основні верстви населення намагалися отримати можливість далі розвиватися у відповідності з традиційним для них життєвим укладом. Також аналізуються форми і ступінь впливу самої православної церкви на селянство і буржуазію в зазначений період.