ПОЛЬСЬКО-РОСІЙСЬКЕ ПРОТИСТОЯННЯ В ОСВІТНІЙ СФЕРІ НА ПРИКЛАДІ КИЇВСЬКОЇ ГУБЕРНІЇ НА ПОЧ. XIX СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
В статті на матеріалах праць дореволюційних дослідників, та документах міністерства народного просвітництва, розглядається спроба польської інтелігенції відродити національну систему освіти у протидію наступу російської культури на території правобережної України. Автор намагається проаналізувати російсько-польське протистояння в освіті, дати характеристику особливостям російської та польської системи освіти, встановити, які цілі і завдання переслідував кожен з учасників конфлікту.