ДОБРОЧИННІСТЬ ТА ОПІКА НАД ДІТЬМИ НА КАТЕРИНОСЛАВЩИНІ У ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізується діяльність опікунств над дитячими притулками, земств, доброчинних товариств та приватних осіб у сфері піклування над дітьми-сиротами. Узагальнюються відомості про розвиток системи опіки над неповнолітніми, показується вплив доброчинності на цей процес. Зроблено висновок, що значну роль у справі допомоги дітям у Катеринославській губернії відігравало земство. Розглянуто особливості опіки над дітьми у роки Першої світової війни.