РЕМІСНИЧА ТА ПІДПРИЄМНИЦЬКО-ВИРОБНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ ПІВДЕННОУКРАЇНСЬКОГО ЄВРЕЙСТВА (ІІ ПОЛ. ХІХ ст.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається реміснича та підприємницько-виробнича частина економічної діяльності єврейського населення південноукраїнських земель в другій половині ХІХ сторіччя. Висвітлено умови розвитку ремісництва, показана його роль в економіці регіону, оцінено матеріальний рівень ремісників. Окреслено умови та особливості розвитку єврейського промислового підприємництва, показано його тісний зв'язок із сільськогосподарським виробництвом, наведено порівняльні показники обсягів виробництва та продуктивності праці. Показані окремі аспекти єврейського землеволодіння.