ПРОГРАМНІ ЗАСАДИ ТА ПОЛІТИЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ПОЛЬСЬКОЇ ХРИСТИЯНСЬКО-СОЦІАЛЬНОЇ ПАРТІЇ В ГАЛИЧИНІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджуються передумови та обставини заснування, ідеологія та політична практика Польської християнсько-соціальної партії, що діяла у Галичині упродовж 1908–1910 рр. Проаналізовано програмні документи, роль окремих лідерів, організацію виборчих кампаній, місце серед інших політичних сил, з’ясовано ставлення партії до єврейського питання, розкрито українсько-польські взаємини на регіональному рівні зазначеного періоду, причини занепаду партії.