ІМПЕРСЬКИЙ ПРОЕКТ “НОВОРОСІЯ”: СПРОБА РЕАЛІЗАЦІЇ ЦАРСЬКОЮ ВЛАДОЮ ТА ТИМЧАСОВИМ УРЯДОМ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті охарактеризовано основні спроби реалізації імперського проекту "Новоросія", тобто політики царського уряду, спрямованої на приєднання південноукраїнських земель до корінної російської території та невизнання українського характеру Півдня України; а також дій Тимчасового уряду Росії у 1917 р., спрямованих на виведення Півдня України з під юрисдикції Центральної Ради.