РОЗВИТОК ПОЛІТИКО-ПРАВОВИХ ОСНОВ ДІЯЛЬНОСТІ РАДЯНСЬКИХ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена еволюції політико-правових основ діяльності радянських громадських організацій. Робиться висновок, що вони пройшли процес трансформації від демократичних дореволюційних до радянських тоталітарних позицій. Виділено та охарактеризовано періоди цього процесу. Доведено, що більшість політичних та нормативних документів проголошували примусове залучення громадських організації до соціалістичного будівництва, встановлювали жорсткий контроль за їх діяльністю з боку державних та силових структур.