РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ ДО ВОЛОСНИХ ЗЕМСТВ В УКРАЇНІ 1917 р. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Аналізується політична активність сільської громадськості на виборах у волосне земство влітку – восени 1917 р. Виборча кампанія до дрібної земської одиниці проходила на демократичних принципах всезагальності, рівності, таємності і прямого виборчого права. Всі вище перераховані принципи проголошувалися в травневому законі Тимчасового уряду в 1917 р. Висвітлюються результати виборчої кампанії. Доводиться, що вибори носили становий, а не політичний характер. До земств були обрані переважно представники від селян, а не висуванці політичних партій. Серед останніх найбільшим виявився вплив на виборах партії соціалістів – революціонерів.