КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ВИВЧЕННЯ РІВНЯ ЖИТТЯ МІСЬКОГО НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ ДОБИ НЕПУ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Здійснено характеристику концептуальних підходів до вивчення матеріального становища міського населення (робітники і службовці) Української соціалістичної радянської республіки у 1920-х рр., а саме в період, який припадає на проведення в СРСР Нової економічної політики. Зроблено акцент на особливостях аналізу головних структурних елементів рівня життя трудящих (номінальна і реальна заробітна плата працівників провідних галузей промисловості республіки, якісний рівень та раціон харчування, бюджет сім’ї, ціни на продукти харчування та товари широкого вжитку).