ДИСКУСІЯ АРХІТЕКТОРІВ ЩОДО МАЙБУТНЬОГО СОЦМІСТА ПІВДЕННО-СХІДНОЇ УКРАЇНИ У 1920–1930-ті рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянута систематична і поглиблена робота з містобудівництва, яка велася у двох основних напрямках. Першим з них було створення нових соціалістичних міст і робітничих селищ у зв’язку із спорудженням крупних підприємств важкої індустрії, другим – реконструкція і дальший розвиток старих промислових центрів та великих міст, що історично склалися. Досліджуються дискусії основних напрямків у містобудівництві Південно-Східної України 1920-1930-х років, які були не схожі одна на одну. У 1930 р. в Україні вже існували прихильники трьох основних напрямків у містобудівництві: централісти, лінійники та розсипні, на які й зроблено головний акцент в статті.