ПОСТАТЬ ЮРІЯ КОЦЮБИНСЬКОГО У КОНТЕКСТІ РАДЯНСЬКОЇ РЕПРЕСИВНОЇ ПОЛІТИКИ В 30-х РОКАХ XX СТОЛІТТЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Аналізується обвинувачення Юрія Коцюбинського в троцькістській діяльності. На основі аналізу архівних джерел висвітлено особливості слідчої справи Ю. Коцюбинського. Проаналізовано протоколи допитів обвинувачених. Подана спроба висвітлити особливості застосування репресивного апарату, щодо партійної верхівки УРСР, на прикладі обвинувачення Ю. Коцюбинського. Простежено зв'язок справ “Контреволюційної троцькістської терористичної організації” (1935 р.) та “Українського троцькістського центру” з подальшим розвитком репресій на території УРСР.