П. АНГЕЛІНА, М. ДЕМЧЕНКО ТА ІН.: УКРАЇНСЬКА ЕЛІТА 1930-х ЧИ НІ? (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена жінкам у стахановському русі в УСРР в 1930-ті роки. У першу чергу авторку цікавила ґендерна складова даної проблематики: які галузі народного господарства були найсприятливішими саме для жіночого “зіркового” ударництва (фемінні чи маскулінні). Який взаємозв’язок між ліквідацією жінвідділів та презентацією жіноцтва в стахановському русі. Основною метою статті є аналіз світоглядного парадоксу в житті особистостей, які за успіхи в професії отримували можливість зробити кар’єру партійного функціонера.