СТАН ТА ДИНАМІКА СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ НА ТЕРИТОРІЇ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ У 1943-1945 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті автори досліджують проблеми, з якими зіштовхнулося мирне населення на звільненій від німецьких окупантів території Запорізької області у 1943-1945 рр. У важких умовах воєнного часу, важливим завданням органів влади було налагодження житлово-комунального господарства, що мало сприяти покращенню санітарно-епідеміологічного стану й відповідно локалізувати інфекційні захворювання, допомогти найбільш вразливим категоріям населення. На основі аналізу архівних документів визначаються недоліки та особливості функціонування органів соціального забезпечення та медичних закладів.