НОВОМИКОЛАЇВСЬКЕ ДЕРЖАВНЕ ГОСПОДАРСТВО У ПЕРІОД ОКУПАЦІЇ (1941-1943 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на прикладі одного з державних господарств Запорізької області розглянуто виконання нацистської окупаційної політики щодо аграрного сектору. На основі архівних документів проаналізовано основні нововведення у сільському господарстві. Досліджено зміни як у системі управління в аграрній сфері, так і в житті селян. Доведено, що формальне скасування колгоспів мало вплинуло на повсякдення робітників сільського господарства.