СТАНОВИЩЕ РИМО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ НА ТЕРИТОРІЇ ДРОГОБИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ У 1953–1958 рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються зміни в конфесійному житті Римо-католицької церкви на території Дрогобицької області у 1953–1958 рр. Основну увагу в дослідженні приділено висвітленню особливостей взаємовідносин між органами радянської влади та римо-католиками у період лібералізації суспільно-політичного життя в СРСР. З’ясовано причини, розглянуто методи та наслідки проведення урядової політики радянської влади, спрямованої на обмеження і в перспективі повне припинення діяльності римо-католицької конфесії на Дрогобиччині.