СТАНОВИЩЕ НАЦІОНАЛЬНО-ДЕМОКРАТИЧНИХ ДРУКОВАНИХ ВИДАНЬ НАПЕРЕДОДНІ ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню політичних та економічних умов діяльності друкованих видань національно-демократичного спрямування напередодні проголошення незалежності України. Автором розглянуті деякі аспекти економічної кризи в республіці, їх деструктивний вплив на розвиток досліджуваної періодики, а також характер взаємовідносин влади та опозиційної преси. На прикладі окремих газет, висвітлено поширені методи боротьби консервативної частини керівництва Української РСР з редакційними колективами, які займали антирадянську позицію.