ВИХІДЦІ З ХАРКОВА У ВИЩІЙ ЛАНЦІ РАДЯНСЬКОЇ НОМЕНКЛАТУРИ (1950-1970-ті роки) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Робиться спроба визначити роль вихідців із Харкова в політичних елітах СРСР післясталінських часів. Відзначається ряд обставин, що сприяли створенню регіонального клану у колишній столиці радянської України. Констатується їх значна концентрація, контроль над ключовими посадами в апараті управління, спільна позиція та тісний зв’язок між собою, що вказує на ймовірне існування харківського земляцтва, схожого на дніпропетровську “партійну групу”. Відтак набуває нового значення зміщення Микити Хрущова в 1964 році та подальша конкуренція в політичних елітах СРСР.