РОЗВИТОК КРИМСЬКОТАТАРСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО РУХУ В УКРАЇНІ НАПРИКІНЦІ XX ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На основі документальних джерел аналізується становлення та розвиток кримськотатарського руху в Україні в контексті взаємодії з органами державної влади України щодо впливу на процеси репатріації депортованих наприкінці ХХ – початку ХХІ ст. Оцінюється діяльність курултаю та меджлісу кримськотатарського народу, їх відносини з іншими організаціями, які виникли в цей період. Демонструються завдання та виклики, які постали перед депортованими. Розглядається формування правової бази кримськотатарського руху.