КРЕДИТНІ ДОКУМЕНТИ ІМПЕРАТОРСЬКОГО БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ В ДАВНЬОМУ РИМІ (“TABULA BAEBIANORUM”) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано іпотечні договори, зафіксовані на бронзових дошках, знайдених в італійському регіоні Беневент, які отримали в науці назву “Tabula Baebianorum”. Це договори, укладені між управлінням імператорського аліментарного фонду в Лації, Кампанії і Самнії і землевласниками округу Беневент про надання позики під заставу земельних володінь. Грошові кошти отримані за відсотковими виплатами йшли на утримання сиріт та вільнонароджених дітей незаможних батьків до їх повноліття.