ОБ’ЄДНАННЯ ЧАСТИНИ СДПН І КПН У РАДЯНСЬКІЙ ЗОНІ ОКУПАЦІЇ НІМЕЧЧИНИ (ЖОВТЕНЬ 1945 - КВІТЕНЬ 1946 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі вивчення опублікованих джерел та праць переважно німецьких авторів досліджуються обставини, причини і хід процесу злиття частини СДПН та КПН у Соціалістичну єдину партію Німеччини (СЄПН) в Радянській зоні окупації від моменту виникнення ідеї об’єднання і до об’єднавчого з’їзду у квітні 1946 року, висвітлюється реакція соціал-демократичних лідерів Східної та Західних окупаційних зон, а також представників окупаційних держав стосовно мети і методів такого об’єднання.