ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ М. М. АРКАСА В ІСТОРІОГРАФІЧНОМУ КОНТЕКСТІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На підставі вивчення архівних джерел визначено тенденції та напрямки різнобічної громадської діяльності визначного українського діяча, історика, композитора і засновника Миколаївського товариства “Просвіта” Миколи Миколайовича Аркаса. Висвітлено форми, зміст, особливості його суспільної роботи в історіографічному контексті на ниві динамічного розвитку і утвердження українського культурного середовища. Автором показані основні етапи вивчення поставленого питання в вітчизняній історіографії та вагомий внесок М. М. Аркаса в розвиток просвітницького руху в Миколаєві.