ПРОУРЯДОВІ АГРАРНІ ІНІЦІАТИВИ В РОСІЙСЬКІЙ ІМПЕРІЇ У 1901–1906 рр. В ОЦІНЦІ ДОСЛІДНИКІВ ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовані погляди дослідників початку ХХ ст. на аграрну проблему в Російській імперії у 1901 – 1906 рр. Наголос зроблений на питанні проурядових аграрних ініціатив. Звертається увага на праці присвячені різним аспектам історії селянства. Зазначається, що є достатньо підстав говорити про те, що історіографії початку ХХ ст. був властивий плюралізм думок. Незважаючи на цензуру, тогочасні автори не без негативних для себе наслідків критично висловлювалися на адресу аграрної політики властей.