ДОЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ЦИГАН У ЧАСИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ В СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ ІСТОРІОГРАФІЇ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті здійснено історіографічний аналіз досліджень українських циганознавців сучасного періоду. Розглянуто передумови виникнення інтересу вітчизняних науковців до долі українських циган в період Другої світової війни (1939–1945 роки). Проаналізовано ґенезу циганознавчих пошуків українських дослідників. Аналіз доробку української циганознавчої науки дозволяє з’ясувати, яким є сучасний стан досліджень, їх основні напрямки та перспективи.