Державно-конфесійні відносини в період незалежності України (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті аналізуються відносини між державою то релігійними конфесіями в роки незалежності України. Відзначено, що від початку 1990-х років державно-конфесійні відносини розвивалися у напрямку партнерських, відбулося формування законодавчої бази про свободу совісті та діяльність релігійних організацій, вирішувалися майнові та інші питання, сформувалося представництво церковно-релігійних структур. Через зміну суспільно-політичної обстановки від початку 2010-х років державно-конфесійні відносини погіршилися. Відновлення моделі партнерських відносин між державою та релігійними конфесіями в Україні відбулося після Революції гідності.