Тіньова економіка України: від СРСР до сьогодення (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті проведено аналіз явища тіньової економіки від часів Радянського Союзу до сучасності. З’ясовано, що структура та механізми здійснення тіньових оборудків трансформувалися одночасно зі змінами в загальнополітичній та загальноекономічній ситуації в країні. Причиною зростання тіньової економіки в молодій українській державі було поглиблення негативних тенденцій, які були успадковані з радянського минулого та еволюціонували в ринкових умовах. Установлено, що підґрунтям багатьох тіньових схем є корупційна складова.