Український технікум сходознавства та східних мов: недосліджені сторінки історії (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
В центрі дослідження знаходиться Український технікум сходознавства (Харків), який був одним із перших навчальних закладів по підготовки фахівців у царині східних мов в Україні у 30-ті рр. ХХ століття. Студенти вивчали турецьку, перську, туркменську, таджицьку і японську мови. Розглянуто всі сторони життя установи – побутові умови, навчальні дисципліни, зарплати і стипендії, приділено увагу науково-методичній роботі викладачів і практиці студентів у республіках Середньої Азії.