Українська, російська і польська класократія у творчій спадщині В’ячеслава Липинського (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті аналізуються ідеї В’ячеслава Липинського щодо становлення і розвитку української, російської і польської класократії, а також політичні погляди вченого щодо ролі і місця політичної еліти в процесі утворення української державності. Розглянуто форми і зміст існування національної аристократії, її структура, особливості та роль у розвитку нації та держави. Доводиться, що спадщина В’ячеслава Липинського в галузі елітизму не втратила актуальності, і більш того, є визначальним фактором в нинішніх політичних умовах розвитку незалежної Української держави, українських політичних владних структур, їх легітимності та співпраці. Таким чином, основоположні засади концепції української державності В.Липинського створюють підстави для конструктивної організації сучасного суспільно-політичного життя України.