Антикатолицька спрямованість діяльності православних братств Правобережної України у другій половині ХІХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Стаття присвячена аналізу засад та функціонування православних церковних братств на Правобережній Україні. З’ясовано місце православних братств у контексті реалізації державної політики уряду Російської імперії у другій половині ХІХ ст. Російський уряд затвердив правила, що регулювали їх офіційне створення та подальшу роботу. Розкрито напрями та основні набутки діяльності братств у культурній та просвітницькій сферах. Усю заплановану роботу братства спрямували, щоб реалізувати ідею утвердження православної віри та стати засобом боротьби з Римо-католицькою церквою.