Банківська реформа другої половини ХІХ ст. в сучасному історіографічному дискурсі (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
На підставі змісту опублікованих сучасних праць істориків, істориків фінансової науки та фінансистів проаналізовано новітні оцінки банківської реформи 1860 та 1894 років. Досліджено рівень відображення в історіографії таких вагомих складників банківської реформи: Держбанку; модернізації кредитних установ та появи приватних банківських установ; Селянського поземельного банку 1882 р. та Дворянського земельного банку 1885 р. Розглянуто погляди європейських, російських, білоруських та українських вчених на успішність цієї реформи. Окреслено нові підходи російських істориків до вивчення подій другої половини ХІХ ст.