Ірансько-іракський досвід урегулювання проблеми військовополонених, 1982 – 2016 (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті показано еволюцію ірансько-іракської співпраці у вирішенні питання класифікації військовополонених, розкрито різнобічні підходи до їх репатріації через призму посередницької роботи Міжнародного Комітету Червоного Хреста та Ради Безпеки ООН. Визначено результати роботи постійних контактних груп з обміну полоненими та тілами загиблих із зазначенням їх ролі у подальшому розвитку ірансько-іракської економічної та політичної співпраці. Зроблено висновки, що ірансько-іракська війна 1980 – 1988 рр. спричинила зміни у системі міжнародного гуманітарного права, поставивши на перше місце інтереси військовополонених.