Роль Султана Мухаммеда V у процесі здобуття незалежності Марокко (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Стаття присвячена дослідженню ролі однієї з головних постатей в історії сучасного Марокко, а саме – султана Мухаммеда бен Юсуфа, якого власне марокканці знають, як Мухаммеда V та називають «батьком марокканської нації». Саме ця персона зіграла провідну роль у процесі здобуття цією країною довгоочікуваної незалежності від європейських протекторів, а саме від Франції та Іспанії. Окрім цього, авторка також надає та аналізує тези зі «Спільної франко-марокканської декларації від 2 березня 1956 р.», як докази перемоги марокканської нації у боротьбі за свою свободу.