Проблеми розвитку африканістики в Україні (короткий історіографічний огляд) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Стаття присвячена дослідженню вкладу науковців та фахівців України у вивчення минулого і сьогодення країн Африки. Розглядаються праці українських вчених радянського періоду та періоду незалежності, відзначено їх особливості та характерні риси. Систематизовано праці за їх тематикою і виділено кілька умовних груп. Проведено короткий аналіз дисертаційних робіт останніх десятиліть, що присвячені проблемам Африки.